Friday, October 1, 2010

My Friend Manuela and her Inspiring Blog Passion 4 Baking

Today I have taken this from my friends blog, Manuela as she has to be one of my most inspiring friends and she is kicking off an International Breast Cancer Awareness month. To support Manuela's efforts we are introducing you to her with this post and also sponsoring some of the giveaways on her blog. Please leave us a comment here as well on how you can help in the Pink month of October to find a cure. Do not forget to visit her blog ... You will be glad you did xox

Angel Food Cupcakes

Friday, October 1, 2010 8:28  
 Hei, alle sammen!  
 Endelig er oktober her. La oss gjøre det beste ut av denne måneden.  
Gleder meg til å vise alle dere trofaste lesere en ny måned med nye oppskrifter på både mat, kaker, kjeks, cupcakes og mye mer.  
Husk å klikke dere in på hvem som er dagens sponsorer og vær med å vinne fine premier nesten hver eneste dag.  
Mitt håp for oktober er at dere alle sammen har en passion4giving til alle de som trenger det …..om det så er et smil til en du ikke kjenner … av og til kan det oppmuntre ett menneske veldig mye og det kan faktisk gjøre dagen lettere…  
 Dagens oppskrift er helt enkelt en Angel Food Cupcake. Jeg  valgte denne oppskriften fordi jeg liker navnet og syns den passer bra til å starte passion4giving-måned her på passion4baking. Dette fordi jeg vet at det finnes mange engler der ute som gir andre en hjelpende hånd.  
 
Denne lette cupcake er  en oppskrift som kommer fra min svigerinne i USA . I denne oppskriften trenger du Cake flour…… viser dere lenger ned hvordan du lager det.  
 Cake flour lages av mel blandet sammen med maismel  
 Cake flour  
  • 110 g mel
  • 2 ss maismel
Bland begge ingredienser  godt sammen så har du Cake flour.  Nå trenger du ikke så mye denne gangen men du kan legge bort resten til en annen gang.  
  
   
Angel Food Cupcakes:
 
 
  
  
 
 
 

  • 60 g  cake flour
  • 75 g sukker
  • 30 g melis
  • 1/8 ts. salt
  • 4 store egghviter
  • 1/2 ts. vinstein eller noen dråper sitronsaft
  • 3/4 ts. vanilla essense
  • Ovnen på 190 C           
Dette blir cirka 12 medium muffins   
Bland sammen mel med maismel i en liten bolle…..dette kalles i USA for Cake flour.   
   
Bland så cake flour sammen med sukker og salt i en bolle.   
   
Til denne oppskriften bruker du kun eggehviter….  beste måten til å fjerne eggeplomme fra eggehvite på,  er å bruke en egge-skiller   
   
I  mikseren heller du i eggehviter sammen med vanilje og vinstein (eller sitron )   
Miks det godt sammen.   
   
Etter 30 sekunder tilsetter du melis   
   
Så mikser du videre noen minutter til.   
   
 Denne marengsen skal ikke  overmikses. Du ser på bildet sånn cirka det skal se ut.   
     
Bland nå forsiktig mel blandingen inn i marengsen  i 3 omganger til alt er godt blandet.   
     
 I dag bruker jeg disse flotte cupcake former som Cacas selger i sin flotte ny-lanserte nettbutikk.   
 Rosa sløyfe-muffinsformer til inntekt for rosa sløyfe aksjonen.    
Muffinsformene selges i perioden 15. september – 15. oktober.  For mer informasjon om dette kan du lese her  
Du kan også laste ned en Rosa Sløyfe hefte med masse spennende oppskrifter her  
   
 Fordel røren i 12 muffins former.   
   
 Stekes i cirka 15-20 minutter på 190 C   
Så ser de ut ….luftige og fine Angel food Cupcake   
    
La cupcake hvile i 5 minutter før du tar dem ut av formen.   
   
Sånn……. her er de kjempegode Angel food Cupcake!   
   
Denne cupcake passer ypperlig sammen med litt vanilje krem som jeg blander sammen med kremfløte….   
   
 ….og litt ferske  bær……jeg elsker smaken av jordbær sammen med disse cupcakes.   
   
Jeg varmer jordbær lett i en panne med litt sukker og sitron noen minutter.  
Ble en ekstra god å deilig frisk smak.  
  
En liten marsipan Rosa sløyfe for anledning  
  
Og her har du en myk og deilig cupcake.  
  
 Det var det hele for i dag.   
 Ønsker dere en fantastisk helg alle sammen,  så ses vi igjen imorgen.   
Takk til Trude for redigering av teksten.   
  

1 comment:

Nana Rogers said...

Hey sweetie could you translate this recipe for me? Pretty Please with sugar on top xoxo I have a friend that loves angle food cake. I'd love to make him and his wife some for their anniversary. Thanks.